patlıcanlı maklube

geri ileri
patlıcanlı maklube
Gönderen : TUĞAN AVCIOĞLU

Gerekli Malzemeler

5 patlıcan
3 adet soğan
1 kg kuşbaşı et
3 bardak pirinç
6 bardak (su+etsuyu)
Tuz, karabiber
Kızartma için sıvıyağ

Yemeğin Tarifi

Öncelikle et ve üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su düdüklüye koyularak kapağı kapatılmadan biraz haşlanır üzerine çıkan koyu renkli köpük alınır ve kapağı kapatılarak bilindik tarzda pişirilir. Patlıcanlar alacalı soyularak uzunlamasına kesilir ve kızgın yağda kızartılır. Kağıt havlu üzerine alınır.


Pirinç sıcak su ile ıslatılarak 30-35 dakika bekletilir. Haşlanen etler bir süzgeçe alınarak suyu süzdürülür. Suyu pilavın pişirilmesinde kullanılacak. Yemeklik doğranan soğanlar biraz kavrulup pembeleşince etler eklenerek birazda etlerle kavrulur ve ocaktan alınır.


Şimdi sıra birleşim safhasına geldi; pilav tenceresinin dibine patlıcanların yarısı dışarı sarkacak şekilde dizilir(tencerenin ortası boş kalacak) .Ortada oluşan boşluğa etler düzgünce yayılır ve yıkanıp süzülen pirinçler koyulur. Tencereye dengeli dağılımı sağlanır ve patlıcanların sarkan kısımları pirincin üstüne dikkatli bir biçimde kapatılır. Ayrılan etsuyu yeterli olamayabilir su ilavesiyle miktar ayarlanıp içine tuzu ve karabiberi karıştırılır. Tencerenin kenarından yavaş yavaş şekli bozmayacak şekilde suyu koyularak normal pilav pişirilir gibi ocağa konur. Pişip o ilk sıcaklığı gittikten sonra tencerenin ağzına bir servis tabağı yada borcam koyularak tencere ters yüz edilir. (Dikkat eller yanmasın) . Yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun...
  • Toplam Puan : 213
  • Toplam Oy : 25
  • Ortalama Puan : 8,52

Copyright © 2003-2009 Tüm hakları saklıdır.

TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.